2022 - 1.turnus

 
3.7.
Hurá, všichni voláme 3x SLÁÁÁVA, přijeli k nám táborníci. Tentokráte ve složení Eliška, Kubík, Sárinka, Kiky a Aleš. Všichni se postupně ubytovali, vybalili věci a hurá ke koníkům. Dnešek byl zpočátku trošku pracovnější, ale všichni se dočkali aj toho vytouženého ježdění. Na večer se konal náš oblíbený zahajovací táborák, u kterého se děti dozvěděly, že na Měsíci uvízl Pegas, který ztratil svá křídla a potřebuje se vrátit zpátky na Zem. Uvidíme v dalších dnech, jestli mu zvládnou naši táborníci pomoci.
 
4.7.
Mladému člověku zahálka nesvědčí říká se, proto se dneska všichni popasovali s naším vozíkem s hnojem. Popravdě, máme tu samé siláky, kteří se nezaleknou žádné práce a jedou jak šrouby, teda správní koňáci. Stala se nám tu tedy menší nehoda, jedné vose se nelíbila naše Sárinka. Vosu jsme ale nakonec zahnali, Sárinku ošetřili a svět byl zase krásný. Méně zdatní jezdci dneska procvičili svůj um na lonži a ti zkušenější vyzkoušely naše nové crossové překážky.
 
5.7.
Dnešek byl ve znamení koumání. Pegas poslal naše táborníky ke dvoum rybníkům, kde je čekalo množství otázek, na které samozřejmě všichni znali odpovědi. Po zodpovězení poslední otázky se jali táborníci hledat vzkaz, u kterého našli i poklad jako odměnu za jejich snažení. Po příchodu zpět na statek bylo velké hurá. Šlo se jezdit s naší zkušenou kobylkou Zinou na lonž. Ti zkušenější si procvičili základy drezury.
 
6.7.
Dnešek byl ve znamení dobrodružství. Děti měly podle nalezeného vzkazu najít na hradě klíč. Klíč byl nalzen za bránou, kterou hlídalo pět koní. Koně si děti rozdělily a měly obrovský úkol před sebou. Bylo nutné klíč řádně strážit. Bohužel se ale nevyvedlo a klíč se ztratil. Vyjeli teda všichni na koních do našich nedalekých lesů, aby jej vypátrali. To se ale také nezdařilo. Dostali tedy táborníci večer mapu, podle níž museli jít a klíč vypítrat.
 
7.7.
Dnešní den se ale vůbec nevydařil. Pegas se na děti asi zlobil, že ztratily včera nalezený klíč, tak nám celý den pršelo. Přestalo jen na malinkou chviličku, kdy jsme tedy stihli odjezdit, ale víc už nic. Měli jsme tedy den ve znamení koňské a jezdecké teorie a her. Snad ten zítřek bude lepší.
 
8.7.
Dneškem všichni táborníci zúčtovali své nabyté znalosti, samozřejmě až po ježdění, které dneska bylo v duchu samostatnosti. Čekala je totiž otázková stezka, kdy bylo třeba na konci vyplnit křížovku, aby bylo zjištěno, kam se mají vlastně vydat. Táborníci zjistili, že mají najít zelenou bránu, která se objevuje až po setmění. U večerního táboráku se tedy všichni vydali najít bránu, aby ji mohli odemknout a vpustit zpět pegase. Po návratu našli všichni v postýlce poděkování od pegase, že se mohl vrátit.
 
9.7.
A je to tady. Smutný poslední den pobytu. Vše bylo dnes v rámci velkého závodění. Všichni si vyčistili a načančali koníky, aby jim to na té zručnosti slušelo. Všem se zručnost zadařila, dostalo se každému vítězné stužky a diplomu. Nadále nastalo smutné a srdcerivné loučení. Tak tedy pac a pusu a ahoj zase za rok.